Ποιοί είμαστε

Πρότυπο Κέντρο Φυσικοθεραπείας παιδιών & ενηλίκων

Μαρία Ρενταρή - Σταματάκου

Φυσικοθεραπεύτρια MSc, NDT

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Παιδιατρική φυσικοθεραπεία

Η Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία είναι ένα ξεχωριστό πεδίο της επιστήμης της φυσικοθεραπείας που διαφοροποιείται από αυτήν των ενηλίκων.Πρόκειται για εξειδικευμένη παρέμβαση που μόνο πιστοποιημένοι φυσικοθεραπευτές έχουν τη γνώση να παρέχουν.

Απευθύνεται σε βρέφη,παιδιά και εφήβους που αντιμετωπίζουν δυσλειτουργίες και κινητικά ελλείμματα.Αυτοί οι λειτουργικοί περιορισμοί ενδεχομένως να δυσκολεύουν τις καθημερινές δραστηριότητες και πιθανόν να επηρεάσουν την ανάπτυξη και τις δεξιότητες του παιδιού. 

Παιδιατρικά περιστατικά που χρήζουν Φυσικοθεραπευτικής Παρέμβασης:

• Βλάβες του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος-Εγκεφαλική παράλυση
• Αναπνευστικά προβλήματα
• Γενετικά Σύνδρομα
• Βλάβες του Περιφερικού Νευρικού Συστήματος (π.χ. Μαιευτική παράλυση)
• Μυοπάθειες
• Καθυστέρηση στην κινητική ανάπτυξη
• Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (π.χ.Αυτισμός)
• Μυοσκελετικές διαταραχές (σκολίωση, κύφωση, βλαισοποδία, ραιβοποδία, βάδιση στις μύτες κ.ά.)
 
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΣΤΟΧΟΣ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ-ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Στη Φυσιοδράση όντας εξειδικευμένοι στη Μέθοδο Νευροεξελικτικής Αγωγής Bobath-NDT η θεραπευτική μας προσέγγιση προς το παιδί γίνεται μέσα από τους «δρόμους του παιχνιδιού».

Κάθε παιδί είναι μοναδικό και με γνώμονα αυτό Αξιολογούμε την κατάσταση,θέτουμε Στόχους μαζί με τους γονείς,προχωράμε με το πρωτόκολλο Θεραπείας και συνεχώς Επαναξιολογούμε την εξέλιξη και πορεία του παιδιού.

Το παιδί δεν καταλαβαίνει τη «θεραπεία»,καταλαβαίνει το παιχνίδι και μέσα από αυτό περνάμε το θεραπευτικό πρόγραμμα που έχουμε θέσει.

Πατώντας στα βήματα της Λειτουργικής Φυσικοθεραπείας ο Στόχος που εμείς θέτουμε για το κάθε παιδί της Φυσιοδράσης είναι να το φτάσουμε στο βέλτιστο επίπεδο ανεξαρτησίας και λειτουργικότητας.

ΦΤΑΣΕ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ…

appointment-icon

Κλείστε το ραντεβού σας!

Επιλέξτε την ημέρα που επιθυμείτε για το ραντεβού σας και επικοινωνήστε μαζί μας για την καλύτερη και άμεση εξυπηρέτηση σας.

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα με Παρασκευή 09.00-21.00 κατόπιν ραντεβού
wcag-icon

Σμίκρυνση
Επαναφορά
Μεγέθυνση
Όξυνση αντιθέσεων