Ποιοί είμαστε

Πρότυπο Κέντρο Φυσικοθεραπείας παιδιών & ενηλίκων

Μαρία Ρενταρή - Σταματάκου

Φυσικοθεραπεύτρια MSc, NDT

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Θεραπευτική Άσκηση

EXERCISE IS MEDICINE

Οι ασθενείς μας ολοκληρώνοντας  επιτυχώς την πρώτη φάση της αποκατάστασής τους που στόχο έχει την ελάττωση των συμπτωμάτων μπαίνουν στην Αίθουσα Θεραπευτικής Άσκησης.

 Η θεραπευτική άσκηση απευθύνεται σε ασθενείς που βρίσκονται στο στάδιο της αποκατάστασής τους μετά από τραυματισμό,ή περιπτώσεις ανθρώπων με διαγνωσμένο πρόβλημα υγείας που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.Διαφέρει από την κινησιοθεραπεία που συνηθώς παθητικά ο ασθενής δέχεται από τον φυσικοθεραπευτή του.Τώρα του ζητείται να εκτελέσει πλέον ενεργητικά ασκήσεις σε συγκεκριμένο εύρος,τροχιά,ταχύτητα,συχνότητα με αντίσταση ή χωρίς.

Στόχος του προγράμματος θεραπευτικής άσκησης είναι 

1. να βελτιώσει τα ελλείμματα,
2. να βελτιώσει τη γενικότερη φυσική κατάσταση,
3. να συντηρήσει τα αποτελέσματα, 
4. να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα υποτροπής ή επανεμφάνισης τραυματισμού.

Στη Φυσιοδράση έχοντας παρευρεθεί στη δημιουργία πρωτοκόλλων άσκησης για ειδικές πληθυσμιακές ομάδες βάσει του παγκόσμιου φορέα Exercise Is Medicine στο Ινστιτούτο Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών γνωρίζουμε σε βάθος την αξία και τα οφέλη της άσκησης στα προγράμματα αποκατάστασης των ασθενών μας.

Οι θεραπευτικές ασκήσεις πραγματοποιούνται στον πλήρως εξοπλισμένο χώρο του θεραπευτηρίου μας και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ιμάντες,pilates mat,virtual games,πλατφόρμες ισορροπίας κλπ.

Η εις βάθος γνώση της ανατομίας και κινησιολογίας του ανθρώπινου σώματος σε συνδυασμό με την συνεχή μελέτη των νέων επιστημονικών δεδομένων μας δίνουν το συγκριτικό πλεονέκτημα.
 

appointment-icon

Κλείστε το ραντεβού σας!

Επιλέξτε την ημέρα που επιθυμείτε για το ραντεβού σας και επικοινωνήστε μαζί μας για την καλύτερη και άμεση εξυπηρέτηση σας.

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα με Παρασκευή 09.00-21.00 κατόπιν ραντεβού
wcag-icon

Σμίκρυνση
Επαναφορά
Μεγέθυνση
Όξυνση αντιθέσεων