Ποιοί είμαστε

Πρότυπο Κέντρο Φυσικοθεραπείας παιδιών & ενηλίκων

Μαρία Ρενταρή - Σταματάκου

Φυσικοθεραπεύτρια MSc, NDT

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Φυσικοθεραπεία και Ρήξη Μηνίσκου

Η ρήξη μηνίσκου αποτελεί μία από τις πλέον συνηθισμένες κακώσεις του γόνατος, όχι μόνο σε αθλητές αλλά και σε μη αθλητές.

Το γόνατο είναι άρθρωση και αποτελείται από τον μηρό, την κνήμη και την επιγονατίδα. Ο μηνίσκος βρίσκεται εντός του γόνατος. Κάθε γόνατο έχει δύο μηνίσκους τον έσω (medial meniscus) και τον έξω (lateral meniscus).  Η χρησιμότητα τους είναι να απορροφούν τους κραδασμους στο γόνατο, να ομαλοποιούν την κίνηση και να βοηθούν στη σταθερότητα της άρθρωσης.

Οι ρήξεις αυτές μπορεί να είναι «οξείες» συμβαίνουν δηλαδή ως αποτέλεσμα μίας συγκεκριμένης κίνησης ή «εκφυλιστικές» που σημαίνει ότι επιδεινώνονται με τον χρόνο.

Η φυσικοθεραπεία στη ρήξη μηνίσκου εξαρτάται από την έκταση της βλάβης. Η θεραπεία μπορεί να είναι συντηρητική ή χειρουργική, αλλά η φυσικοθεραπεία και στις δυο περιπτώσεις έχει καθοριστικό ρόλο για την πλήρη λειτουργικότητα του γόνατος και την ανάκτηση των καθημερινών δραστηριοτήτων του ασθενή.

Με ειδικές τεχνικές αποκατάστασης σε συνδυασμό με τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό μπορούμε να αποκαταστήσουμε τον τραυματισμό με φυσικό και ανώδυνο τρόπο μειώνοντας τον πόνο, το οιδημα για ταχύτερη επούλωση των ιστών, αποκαθιστώντας τη λειτουργική αποκατάσταση και ενδυνάμωση των μυών, επαναφέροντας το εύρος της κίνησης της άρθρωσης.

Επικοινωνήστε μαζί μας για απορίες, πληροφορίες ή να κλείσετε το ραντεβού σας 27350 22439 & 6987301466

appointment-icon

Κλείστε το ραντεβού σας!

Επιλέξτε την ημέρα που επιθυμείτε για το ραντεβού σας και επικοινωνήστε μαζί μας για την καλύτερη και άμεση εξυπηρέτηση σας.

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα με Παρασκευή 09.00-21.00 κατόπιν ραντεβού

Υπηρεσίες


Παιδιατρική φυσικοθεραπεία


Ορθοπεδικές κακώσεις & παθήσεις


Αθλητικές κακώσεις


Νευρολογική Φυσικοθεραπεία


Αποκατάσταση Λεμφοιδήματος


Φυσικοθεραπεία Καρδιαγγειακών - Αναπνευστικών Παθήσεων


Εναλλακτικές Θεραπείες


Θεραπευτική Άσκηση


wcag-icon

Σμίκρυνση
Επαναφορά
Μεγέθυνση
Όξυνση αντιθέσεων