Ποιοί είμαστε

Πρότυπο Κέντρο Φυσικοθεραπείας παιδιών & ενηλίκων

Μαρία Ρενταρή - Σταματάκου

Φυσικοθεραπεύτρια MSc, NDT

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Φυσικοθεραπεία και Ρήξη Μηνίσκου

Η φυσικοθεραπεία στη ρήξη μηνίσκου είναι απαραίτητη είτε ο ασθενή είναι χειρουργημένος είτε ακολουθεί συντηρητική θεραπεία. Οι τεχνικές αποκατάστασης και οι ασκήσεις ενδυνάμωσης θα συμβάλουν στη θεραπεία της βάδισης...

10 Φεβρουαρίου, 2023

Φυσικοθεραπεία και Ρήξη Μηνίσκου

Η ρήξη μηνίσκου αποτελεί μία από τις πλέον συνηθισμένες κακώσεις του γόνατος, όχι μόνο σε αθλητές αλλά και σε μη αθλητές.

Το γόνατο είναι άρθρωση και αποτελείται από τον μηρό, την κνήμη και την επιγονατίδα. Ο μηνίσκος βρίσκεται εντός του γόνατος. Κάθε γόνατο έχει δύο μηνίσκους τον έσω (medial meniscus) και τον έξω (lateral meniscus).  Η χρησιμότητα τους είναι να απορροφούν τους κραδασμους στο γόνατο, να ομαλοποιούν την κίνηση και να βοηθούν στη σταθερότητα της άρθρωσης.

Οι ρήξεις αυτές μπορεί να είναι «οξείες» συμβαίνουν δηλαδή ως αποτέλεσμα μίας συγκεκριμένης κίνησης ή «εκφυλιστικές» που σημαίνει ότι επιδεινώνονται με τον χρόνο.

Η φυσικοθεραπεία στη ρήξη μηνίσκου εξαρτάται από την έκταση της βλάβης. Η θεραπεία μπορεί να είναι συντηρητική ή χειρουργική, αλλά η φυσικοθεραπεία και στις δυο περιπτώσεις έχει καθοριστικό ρόλο για την πλήρη λειτουργικότητα του γόνατος και την ανάκτηση των καθημερινών δραστηριοτήτων του ασθενή.

Με ειδικές τεχνικές αποκατάστασης σε συνδυασμό με τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό μπορούμε να αποκαταστήσουμε τον τραυματισμό με φυσικό και ανώδυνο τρόπο μειώνοντας τον πόνο, το οιδημα για ταχύτερη επούλωση των ιστών, αποκαθιστώντας τη λειτουργική αποκατάσταση και ενδυνάμωση των μυών, επαναφέροντας το εύρος της κίνησης της άρθρωσης.

Επικοινωνήστε μαζί μας για απορίες, πληροφορίες ή να κλείσετε το ραντεβού σας 27350 22439 & 6987301466